fbpx

התנסות ייחודית [2 ש"ש שנה ב, 2 ש"ש שנה ג]

במסגרת ההתנסות הייחודית אנחנו מבקשים לזַמֵן לבנות רג"ב מפגשים נוספים של התנסות ועשייה שיעשירו את ארגז הכלים שלהן כמורות וכמחנכות ואת היכרותן הבלתי אמצעית עם אתגרי השטח. ייחודה של ההתנסות הייחודית בא לידי ביטוי בהיבטים של האוכלוסייה שעימה הן עובדות, הפדגוגיה וכלי ההוראה.

התנסות ייחודית שנה ב – "האתגר שבאתגור"

הכיתה ההטרוגנית מחייבת התייחסות לשונות שבין התלמידים. בתוך בתי הספר ההוראה מכוונת על פי רוב אל הממוצע, אך מודעת גם לצורכי אוכלוסיית התלמידים המתקשה. המערכת למדה להעניק להם מבחר מענים של התאמות, מרכזי למידה, שעות סיוע והוראה מתקנת. בתוך כך לא אחת נותרים דווקא התלמידים המצטיינים ללא התייחסות מותאמת ברמת האתגור לפוטנציאל הקיים המאפשר להגביה עוף.

ההתנסות הייחודית המתקיימת בתתמ"ד נעם בנות שבשכונת הר חומה בירושלים תוקדש להתמודדות עם אתגר העבודה עם תלמידות מצטיינות (חלקן אף מחוננות) ותעניק לסטודנטיות כלים להעצמה ולהעשרה שלהן. הסטודנטיות עצמן יזכו ליום עיון שיפתח בפניהן צוהר לכלי הוראה והעצמה למחוננים, שעימם ומתוכם הן יצאו לעבודה עם התלמידות. בסדרת מפגשים יעצבו הסטודנטיות עם התלמידות את מתווה הפעילות שברצונן להכין לתלמידות ביה"ס, יגדירו מטרות ויעדים, יזהו תחומי עניין משותפים להן שמתוכם תיגזר אותה פעילות. בניית הפעילות והעברתה תאפשר לתלמידות המצטיינות לטעום טעם אתגר וצמיחה, ותעניק להן תחושת ערך, עניין ומשמעות מעצם התרומה בתוך ביה"ס.

התנסות ייחודית שנה ג – "להיות חלק מקהילה" – מיזם של חיבור בין דורי

בית הספר אינו מתנהל בחלל ריק, הוא פועל בתוך קהילה, הוא חלק מהשכונה, מהיישוב, מהעיר שבה הוא שוכן, אך עד כמה אנחנו פועלים לחיבור בין בית הספר לבין הקהילה בכלל ובין הדור הצעיר לבין דור הוותיקים? כיצד מייצרים חיבור נכון ומצמיח?

על בסיס הנחות ושאלות אלה בחרנו להקדיש את ההתנסות הייחודית של בנות שנה ג' למיזם של חיבור בין דורי בין תלמידות כיתה ד' בתתמ"ד נעם בנות לבין נשות מועדון הגיל השלישי בשכונה. הסטודנטיות יזכו ליום עיון שיפתח אותן לעולם הגרונטולוגיה בכלל ולמיומנויות זיכרון ושיפור החשיבה בפרט, כבסיס לבניית תוכנית המפגשים שבין היתר תוקדש למיומנויות אלה. במפגשים עצמם ינחו הסטודנטיות כקבוצה את משחקי הזיכרון והחשיבה שייעשו במליאה, ויתפצלו להנחיה אישית – כל אחת מול קבוצה אחת שבה משתתפות ותיקה ומספר בנות. במסגרת הקבוצתית יִלְמְדו הילדות והוותיקות אלה מאלה: הילדות ייחשפו לסיפורי חיים שיש בהם פרקי היסטוריה אישית ולאומית, והנשים הוותיקות יזכו לקנות מהבנות מיומנויות מחשב ודיגיטאציה שיאפשרו לאסוף את סיפור החיים לכדי מצגת, חוברת והרצאה.

מתוך דברי הסיכום של לורה רכזת מועדון הגיל השלישיה בתום המיזם: "הפרויקט נגע הכי עמוק במציאות הגיל השלישי, והעניק באופן בלתי אמצעי תחושת נראות ויכולת להיות מחובר ותורם לקהילה. התהליך שעברו הנשים עם הילדות השאיר חותם על חייהן ויצר המון שמחה".

את ההתנסות הייחודית מלווה אביגיל באס-חרובי.

ההתנסות תתקיים בימי ראשון אחת לשבועיים בין השעות 13:00-9:00.
בסמסטר א' – לבנות שנה ג', ובסמסטר ב' – לבנות שנה ב'.

במסגרת שעות אלה תתקיים גם סדנה רפלקטיבית להתבוננות, לדיוק ולצמיחה ממפגש למפגש.

www.efrata.emef.ac.il | אמונה־אפרתה מכללה אקדמית לחינוך ולאמנויות | רחוב בן יפונה, 17, בקעה, ירושלים

גלילה לראש העמוד

אנו משתמשים ב- Cookies כדי לשפר את חווית הגלישה שלך. כדי לקיים את ההנחיות של e-Privacy, עלינו לבקש את הסכמתך להגדיר את ה- Cookies. קרא עוד

שמש של קורונה

לומדים בצל הקורונה

בואו נדבר...

מלא/י את הפרטים ויועץ לימודים יצור איתך קשר בהקדם:

דילוג לתוכן