מסלול
הגיל הרך
הכשרה
מקצועית
כלים ופרקטיקות יישומיות
תמיכה
וליווי אישי
חדשנות
פדגוגית
מסלול הגן יכשיר אותך להיות גננת מקצועית וערכית בעלת רגישות חברתית המעמידה במרכז את טובת הילד הצעיר על צרכיו ועל יכולותיו.
במסלול הגן מאמינים כי התפקיד החינוכי בגיל הרך הוא משמעותי. שנות הילדות המוקדמות הן בעלות ערכים סגוליים שצריך לשמר ולהעצים, והן מהוות בסיס להמשך החיים הבוגרים. הצוות המקצועי במסלול שוקד על טיפוח הסטודנטיות והכשרתן, ועל בניית הזהות המקצועית שלהן כגננות המחר.
בכל אחת משנות הלימוד הסטודנטיות מתנסות בגני ילדים המנוהלים על ידי גננות מאמנות המשמשות להן מודל, והן מקבלות הדרכה מטובי המדריכים הפדגוגיים של המסלול. בשנה הראשונה הסטודנטיות צופות בגננת ובמרחב הגני, ומתנסות בהעברת פעילויות מגוונות. בסמסטר הראשון של השנה השנייה הן מתנסות בהכנה והפעלה של פרויקט חקר, ובסמסטר השני מתנסות במסגרות לגילאי לידה עד 3. לבסוף, בשנה השלישית הסטודנטיות מתנסות בניהול גן על היבטיו השונים, תוך מתן דגש על ארבעת עוגני הגן העתידי: ביטוי אישי, יוזמה ויצרנות, קהילתיות, ולמידה במרחבי חיים. בשנה זו מתקיימים גם קורסי תפר שמשלבים למידה במכללה עם למידה ועשייה בתוך הגן.
הקורסים בתכנית ההכשרה מתחלקים למספר אשכולות, המאפשרים לסטודנטיות להבין את הרציונל והקשרים בין הקורסים בכל אשכול: התנך והוראתו, קהילה, תרבות ומורשת, לשון ושפה, הכלה והשתלבות, התפתחות והבעה בעזר אמנויות ותנועה, מדע, מתמטיקה וטכנולוגיה תיאוריות, גישות חינוך, ומדיניות בגיל הרך, היבטים רגשיים, חברתיים וקוגניטיביים, ניהול ומנהיגות, והערכה ומחקר.
צוות המסלול לגיל הרך דוגל בלמידה מתוך פעילות – לא רק בהקניה ורבלית, ותוך חיבור לעולמן הפנימי של הסטודנטיות. כחלק מתפיסה פדגוגית זו הוקמו במכללה שני מרכזי "מה? עשייה!" שבהם הסטודנטיות מתנסות בלמידה מתוך עשייה בתחומי האורינות והשפה, ובתחומי הSTEM (מדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה). למרכזים הללו מגיעים גם ילדים מקבוצת גנים בסביבת המכללה, המכונים "גני אפרתה", הפועלים ברוח החינוכית של המכללה: זרימת פעילות ועידוד הילד ליוזמה ויצרנות. צוות המסלול לגיל הרך מטפח בעזרת הגנים הללו יחסי אקדמיה-גן-קהילה, לרווחת הילדים ומשפחותיהם ולרווחת הסטודנטיות במסלול.
בכל אחת מ-3 השנים הראשונות לתואר הלימודים מתקיימים למשך 3 ימים בשבוע, כולל העבודה המעשית. אחת לחודש לערך הלימודים בקורסים שאינם ביום העבודה המעשית מתקיימים דרך הזום. בשנה הרביעית – שנת הסטאז' – מתקיימים לימודים בחצי יום בשבוע.
במסלול זה קיימת אפשרות להרחבת הסמכה להוראה בכיתות א-ב, החל מהשנה השלישית.
במסלול זה ניתן ללמוד להיות גננת בחינוך המיוחד-
תוכנית זו הסטודנטית רוכשת מומחיות כפולה – הן בחינוך לגיל הרך והן בחינוך מיוחד.
התוכנית מעניקה הכשרה מקיפה בתחום החינוך המיוחד, שבמסגרתה הסטודנטיות לומדות באופן מעמיק על מגוון המוגבלויות והאתגרים ההתפתחותיים, כולל הספקטרום האוטיסטי, מוגבלות שכלית התפתחותית, לקויות פיזיות ומוטוריות, לקויות למידה והפרעות קשב, עיכובים שפתיים והתפתחותיים, והפרעות רגשיות והתנהגותיות. הן רוכשות הבנה מעמיקה של תהליכי האבחון והטיפול בכל אחת מהמוגבלויות ולומדות כיצד לעבוד בשיתוף פעולה עם צוות רב-מקצועי הכולל קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק, פיזיותרפיסטים ופסיכולוגים.
בתחום החינוך המיוחד לגיל הרך, הסטודנטיות מקבלות הכשרה ייחודית בעבודה עם משפחות לילדים עם צרכים מיוחדים, כולל מיומנויות ליווי, תמיכה והדרכה. הן לומדות לבנות תוכניות חינוכיות יחידניות (תח"י) המותאמות לכל ילד, להשתמש במגוון שיטות תקשורת תומכת וחליפית (תת"ח), ולהתאים את הסביבה החינוכית באופן התפתחותי. בנוסף, הן רוכשות מיומנויות בשילוב טכנולוגיות מסייעות בגן ובפיתוח אסטרטגיות להכלה ושילוב חברתי.
התוכנית מעשירה את ארגז הכלים הטיפולי של הסטודנטיות באמצעות שילוב אמנויות שונות ככלי טיפולי, ריתמוזיקה טיפולית המשלבת מוזיקה, קצב ותנועה, דרמה תרפיה המשלבת משחק ותיאטרון, טיפול בתנועה לפיתוח מיומנויות מוטוריות, ועוד.
ההתנסות המעשית המודרכת מהווה נדבך מרכזי בתוכנית, במסגרתה הסטודנטיות מתנסות בגני חינוך מיוחד מסוגים שונים, צופות ומלוות גננות מומחיות בחינוך מיוחד, מתנסות בעבודה עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים מגוונים, משתתפות בישיבות צוות רב-מקצועי, ומתנסות בבניית תוכניות התערבות והערכת התקדמות.
למתאימות – פטור מלא משכר לימוד במסגרת תוכנית רג"ב (מצוינות)- תוכנית לימודים מקוצרת, הכשרה למנהיגות חינוכית.

ראש החוג: רותי נאמן
דוא״ל: rutineeman@emef.ac.il
ימי קבלה: א׳,ב׳,ג׳ בין השעות 12:00 - 16:00
מזכירות אקדמית:
טלפון: 072-2160608
איימיל: rishum@emef.ac.il
תנאי קבלה:
- זכאות לתעודת בגרות.
- עמידה בהצלחה באחד ממסלולי הקבלה שלהלן:
א. מסלול תעודת בגרות איכותית: קבלה ללימודים על סמך ההרכב והציונים של תעודת הבגרות, ללא מבחן פסיכומטרי בכפוף לממוצע משוקלל של ציוני הבגרות 92 לפחות.
ב. מסלול תעודת בגרות ומבחן פסיכומטרי: קבלה ללימודים על סמך ממוצע של ציון הבחינה הפסיכומטרית והציון המשוקלל של תעודת הבגרות (כולל הבונוסים), במשקל של 50% לכל רכיב. הציון המשולב הנדרש לקבלה הנו 540 לפחות. מועמדים ללימודים בעלי ציון משולב (בגרות+פסיכומטרי) 539-525 יתקבלו ללימודים אם ישיגו ציון 5.5 לפחות במבחן מסיל"ה. - מבחן מסיל"ה בהתאם לצורך.
- ראיון אישי עם ראש המסלול.
חריגה מתנאי הקבלה: המכללה תאפשר קבלה של עד 10% משיעור הסטודנטים בכל תוכנית לימודים, שאינם עומדים בתנאי הקבלה מנימוקים של הגברת ההנגשה להשכלה הגבוהה בישראל, צרכים ייחודיים של ציבורים מגוונים בישראל ואופייה הרב תרבותי של החברה, ונתונים אישיים ואקדמיים מיוחדים המצדיקים קבלה חריגה.
מועד תחילת הלימודים:
ב׳ במרחשון תשפ״ה (3.11.2024)
ימי הלימוד במכללה:
שני, שלישי ורביעי
משך הלימודים:
4 שנים – בשנה הרביעית כבר עובדים במשרד החינוך
ומגיעים יום בשבוע למכללה
שכר הלימוד:
שכר לימוד אוניברסיטאי לכל שנת לימודים.
לפרטים נוספים >
למידע על מלגות >