חינוך בלתי פורמלי (חברתי קהילתי)
ראש חוג: ד"ר מנוחה כהן-אמיר
דוא"ל: menuchaca@bezeqint.net
דוא״ל – המזכירות האקדמית: rishum@emef.ac.il
טלפון: 072-2160608
חינוך בלתי פורמלי – למה לי ללמוד?
כתבה בנושא: מדריכה? קומונרית? – עכשיו גם באקדמיה! >
הלימודים בחוג לחינוך בלתי פורמלי (חברתי קהילתי) מעניקים תואר אקדמי והכשרה מעשית למגוון תפקידים, כגון: רכזת נוער בישוב או במתנ"ס; רכזת קהילה; מנהלת יחידת נוער; מנהלת מרכז קהילתי; מרכזת קורסים להכשרת מדריכים ומד"צים; מרכזת תוכניות לפיתוח מנהיגות; כתיבה ופיתוח של תוכניות חינוכיות; מלווה מועצת נוער; עובדת נוער – התמודדות עם מאפיינים וצרכים של בני נוער בימינו; רכזת תרבות ופנאי; עבודה עם 'הגיל השלישי' ועוד תפקידים רבים.
הלימודים משלבים סדנאות מעשיות וקורסים בנושאי נוער וקהילה בעידן הפוסט-מודרני. בנוסף מתנסות הסטודנטיות בהפקה וניהול של פרויקטים חינוכיים, חברתיים וקהילתיים.
הלימודים משולבים בלימודים בחוג נוסף להוראה בחטיבת הביניים, ומקנים תואר ראשון (.B.ed) ובנוסף שתי תעודות: תעודת הוראה ותעודת עובד חינוך.
בחוג זה רוכשות הסטודנטיות מיומנויות בכל הנוגע לענייני חינוך שאינם פורמאליים (כגון: תנועות נוער, הדרכת קבוצות, חינוך חברתי בבית הספר, ריכוז במתנ"סים או ביישובים וקהילות וכד'). הסטודנטיות בחוג זה רוכשות ידע בנוגע למגוון האנשים וסוגי הציבור שאיתם הן יעבדו. בנוסף הן רוכשות מיומנויות הדרכה שאינן פורמאליות, יכולת עמידה מול קבוצה ושיטות עבודה וחינוך מעט שונות מהמקובל והידוע.
בחוג זה לא רק לומדים 'על' אלא חווים 'את'. יוצאים לביקור במוסדות שונים הקשורים לתחום זה, עובדים בפועל בהדרכת קבוצות, אחראים להפעלת פרויקטים וכמובן עוסקים בהנחיה של קבוצת החוג עצמה, פעם בשבוע-שבועיים.
סטודנטיות מספרות:
"מכיוון שחוג זה במהותו מבוסס על יצירתיות ופתיחות ניתן לראות גם בין בנות הקבוצה שיתוף והדדיות והמון תמיכה (מעשית ורגשית כאחד)". (אורית)
"פה תפגשי את מיטב המרצים בתחום ולימוד באווירה ביתית-חברתית, נעימה ויצירתית" (נועם).